Voorstellingen 1951 t/m 1960

Sloep zonder visser

1959

Steve Jordan, een niemand ontziende zakenman, wordt door de duivel verleid om de enige zonde te bedrijven die hij nog niet heeft gepleegd, nl. een bewuste moord. In ruil daarvoor redt de duivel hem van de materiële ondergang…. Een bewuste moord op een inwoner van een vissersdorp ergens in het noorden. Inderdaad sterft een jonge visser…

Van Alejandro Casona; regie Ton Grosfeld.

 

De gekke dokter

1959

Van Arie van der Lugt; regie Ton Grosfeld.

Moeder

1958

Van Jan van Halsteren regie Ton Grosfeld.

Liefde om de ijskast

1957

In zaal Bio-Big. Regie Ton Grosfeld.

Kinderen de Goey

1956

December, Den Dungen, zaal Goossens

Van A. Jurriaan Zoetmulder, regie Ton Grosfeld.

 

Aili, Wolven om de Duivelskloof

1956

Het spel speelt zich af in de onherbergzame streken van Noorwegen tijdens de winter. De schaarse bevolking in dit gebied bestaat hoofdzakelijk uit pelsjagers en kolenbranders. Een prachtig spel in winterse sfeer. Van Arie van der Lugt, regie Ton Grosfeld.

Van links naar rechts: Toon Habraken, Sjef Heijmans, Gerry van der Meijden en Jan van Beckhoven. (foto: archief Liesje Heijmans-van Nielen)

 

D’n Duvel

1955

Sint-Michielsgestel, toneelzaal Bio Big; Den Dungen Harmoniezaal.

Van David Lefeber, regie Jan Grosfeld

 

Vier mannen en één meisje

1953

De titel van het stuk doet U nu reeds vermoeden dat het hoofdthema de liefde zal zijn.  En U hebt gelijk! Liefde die zich uit op verschillende manieren. U zult lachen en gieren om de zorg van twee van hen, voor dat éne meisje. En tóch is er aan dit stuk weer een happy end.

Den Dungen 14-2-1953; Sint-Michielsgestel:  28-2 en 1-3-1953. Regie Jan Grosfeld.

 

Levensrariteiten

1954

In Sint-Michielsgestel (Bio-Big); Den Dungen (Hub Goossens); Gemonde (zaal Verbruggen).

Regie Jan Grosfeld.

Het geheim van Dr. Spencer

1954

Dr. Spencer is in geheimzinnige omstandigheden gestorven in een kasteel. U begrijpt onmiddellijk dat het hier niet gaat om een banale verkoudheid die leidde tot “vliegende tering”. Er zijn gasten en bedienden op het kasteel, die allen met min of meer geluk trachten te verbergen dat zij op zoek zijn naar het geheim van Dr. Spencer. Een gevaarlijk spelletje, want de oude butler wordt vermoord omdat hij met te veel aandacht naar de schouw kijkt. De onvermijdelijke detective is hier een jonge excentrieke lord, die zelf wel in moeilijkheden geraakt, maar gered wordt door een efficient bewapende dame.

Scherven

1953

Erik, Dieter en Guy zijn drie vrienden, drie verschillende karakters, werelden en ambities. Een zakenman, een archeoloog en een kunstfotograaf komen al jaren iedere donderdag bij elkaar op hun wekelijkse ‘mannenavond’. Niets of niemand lijkt hun band te kunnen verstoren. Maar wat is de chemie die hen bindt en drijft? Alles blijkt niet zo vanzelfsprekend wanneer onverwachts een klasrijke, mysterieuze dame haar opwachting maakt…

Drie is teveel

1953

‘Drie is teveel’ brengt ons terug naar de jaren dertig. De familie ‘s-Gravesande is in nerveuze afwachting van de komst van de steenrijke familie Oldenbach. Deze heeft een huwbare zoon in de aanbieding en een verbintenis met de dochter des huizes zou dan ook geen slechte zaak zijn. Alles wordt uit de kast gehaald om de Oldenbachjes grandioos te ontvangen, maar dan slaat het noodlot toe. Het hoofd van de huishouding, hun steun en toeverlaat in deze spannende tijden, valt van de trap en daarmee dreigt de zorgvuldig voorbereide ontvangst in duigen te vallen. Volledig ten einde raad doen ze een beroep op de toevallig aanwezige monteur van de verwarmingsketel, Driekus, om hun huisknecht zolang te vervangen. Hadden ze beter niet kunnen doen, want vanaf dat moment loopt alles letterlijk en figuurlijk in de soep.

Levensschaduwen

1952

Henri van Dijck heeft een nieuwe goedkope methode uitgevonden om staal te harden. Hij heeft dat nog niet verteld aan zijn baas, die erover denkt om de fabriek te sluiten omdat het slecht gaat. Een arbeider ontdekt de formule en presenteert het aan de directeur als zijn uitvinding. Henri van Dijck bemerkt dat en vermoord hem. Hij moet voor tien jaren de gevangenis in. In die jaren overlijd zijn vrouw en wordt zijn getrouwde zoon aangesteld als manager van de fabriek. Als hij vrijkomt wordt hij incognito -als meneer De Bruin- bewaker van de fabriek. Hij wordt ontslagen op beschuldiging van diefstal. Als de echte dief gepakt is, komt zijn zoon erachter dat meneer De Bruin zijn vader is. Zijn vrouw vindt dat de man bij zijn familie hoort te wonen en stuurt hun dochtertje naar de fabriek om hem te vragen of hij dat wil. Henri omhelst zijn kleinkind en zoon en gaat intens gelukkig met hen mee.

In een andere wereld

1952

Verdronken land

1951

De Vlam

1951