Voorstellingen 1981 t/m 1990

Heksen kun je niet altijd vertrouwen

1990

Op een open plek in het donkere bomenbos staat de hut van heks Koperwiek. Koperwiek is een gemene onbetrouwbare heks die daar woont met Takkeling en Tjelepoek; ook zeer gemene heksen. In het bos wonen ook de kabouters Gluup, Sprock en Hamel: die hebben last van de gemene heksen. Ze zijn bang om betoverd te worden. De kabouterkoning is al betoverd door de heksen. Hij wordt daardoor steeds groter en kan dan geen kabouterkoning meer zijn. Ook zijn vrouw Hanze woont er, samen met haar slimme dochter Bonnie. Bonnie bedenkt een heel slim plannetje om de betoverde koning weer te laten krimpen en zorgt dat de heksen uit het bos verdwijnen.

Van Bas Bruinsel; regie Inge Meinema.

Ons moeder zei altijd…..

1989

Het blijspel speelt zich af in een Spaans vakantie bungalowpark. U maakt kennis met de verschillende vakantiegasten. Het gezellige Brabantse chauffeursechtpaar Dora en Noud, de familie van der Donk met de eigenzinnige dochter Monique, en de nuftige Martha met haar enige trots een halsketting behorend tot de Russische kroonjuwelen. Maar er zijn ook nog andere gasten. 

Alles verloopt in gezellige vakantiesfeer totdat…. de kostbare halsketting van Martha verdwenen is.  Al gauw zijn er zeven verdachten maar wie is de dader?

Van Harrie Smits; Regie Ria Verhoeven.

De Robotmachine

1989

Een spannend maar eigenlijk ook een gek verhaal. Want als professor Denker een machine gemaakt heeft die mensen in een robot kan veranderen kun je wel begrijpen wat voor moeilijkheden er komen als boeven de machine hebben gestolen. 

Hele gekke dingen gebeuren in het hotel “De Kurkentrekker” waar je veel om moet lachen en de spanning is natuurlijk om te snijden. Wordt de machine wel goed gebruikt door de mensen die hem willen hebben en er zich mee bemoeien? Dit zijn allemaal vragen die opgelost worden.

Van J. Rillema; regie Ria Verhoeven.

Aon ginne kant van de Brug

1988

Een jubileumstuk t.b.v het 70-jarig bestaan samen met de Harmonie, Gestels Gemengd Koor en de balletgroepen van Inge, Gemmy en Francis.

Zij verzorgen samen een avondvullend programma over het wel en wee van hun dorp.

Door Hans Lakwijk; regie Ria Verhoeven.

Beter een goede buur…

1987

Een eigentijds blijspel. Krakers uit diverse streken van het land kraken in Amsterdam een pand. Een ouderwetse ambtenaar wil hier met zijn iets modernere assistent een eind aan maken. De buren, enkele vrolijke lichtekooien vinden een unieke oplossing om de krakers te helpen en de ambtenaren te verjagen.

In alle vrolijkheden komen de vreemdste karakters tot elkaar.

Van Peter van den Bijlaardt; regie Ria Verhoeven

Koning Driekus en het Dubbeldutkruid

1987

Koning Driekus is niet een gewone koning. Nee, hij is een koning die alles driedubbel doet. Hij heeft drie dochters, drie prinsesjes dus. Heeft drie kronen van goud, telt driedubbel en denkt driedubbel. Koning DRIEKUS eet ook graag poffertjes en het is daarom ook niet vreemd dat er een bediende in huis is die ook wel graag koning wil worden en de mooie kroon wil hebben. Daarom worden er boze plannen gemaakt om de koning is slaap te krijgen en hem dan alles af te pakken.

Van Piet Damstra; regie Ria Verhoeven.

De Erfenis van Oom Sjors

1986

Hein en Bet hebben een kasteeltje geërfd van hun rijke oom Sjors. Vergezeld van dochter Loeky, broer Daan en diens vrouw Dora, gaan ze hun nieuwe bezit in gebruik nemen. Het zijn allemaal gewone volksmensen. Alleen dochter Loeky valt een beetje uit de toon. In het kasteel treffen ze een deftige huisknecht en een huishoudster. Er zijn nog een heleboel andere dingen, geheimzinnige dingen, die vooral Daan en Dora de haren ten berge doen rijzen. Het is niet pluis in het kasteel. Het spookt er. Uiteindelijk zijn het twee daar gestrande gasten, Tanja en Max, die met de hulp van Loeky, de boel weten op te lossen.

Van Aad Caspers; regie Ria Verhoeven-van den Brekel.

Jojo geeft een taart weg

1986

Het circusleven is een druk leven. Veel reizen, tent bouwen en uitvoeringen. Er zijn altijd veel mensen rondom zo’n circustent, werkers en artiesten, en dat gaat best goed als ze allemaal samenwerken. Maar als er dan iets nis gaat dan is het ook goed mis. Ook in het circus van JOJO.

De circusdirecteur geeft al het verdiende geld uit aan zijn mooie vrouw. Dure kadootjes koopt hij in plaats van dat hij het verdiende geld besteedt aan het circus, clowns en artiesten. Het is dus goed mis. Als de belastingman komt om het belastinggeld op te halen is de maat vol en komt er een opstand tegen de directeur.  En hoe dat afloopt……?

Van Bas Bruinsel; regie Ria Verhoeven-van den Brekel.

Op Gouden Wieken

1985

Een moderne schelmenkomedie die zich afspeelt in de zitkamer van een luxe hotel afwisselend in New York, Parijs, Londen, Istanbul en Tokio. Waar het spel zich afspeelt merkt u niet alleen aan de spelers maar ook het uitzicht op het toneel neemt U mee van New York naar Tokio. Voor Charlie, Elisabeth en Samantha is alleen belangrijk: geld en liefde dat ze alleen kunnen bereiken door elkaar voor de gek te houden en zo hun slachtoffers uit te zuigen. Geen van hen zal ooit de waarheid zeggen. Zo zijn ze nu eenmaal, want liegen is immers veel leuker. 

Van Peter Yeldham; regie Ria Verhoeven-van den Brekel.

Stel je eens voor, dat…

1985

Janneke is een jong meisje met heel veel fantasie en zij wil zo graag eens echt op het toneel staan en toneel spelen. Met haar vriend Wim gaat ze stiekem naar een echt theater en komt via de artiesteningang op het toneel.

Dan komt er een toneelknecht. Met zijn hulp en haar fantasie wordt ze opeens een prinses met een kasteel, een hofdame en een lakei. Er komt zelfs een heks en haar kat tevoorschijn. Verder komen er nog een piloot en een brigadier met twee agentes bij te pas. Hoe dat afloopt….?

Van Peter van den Bijlaart; regie Ria Verhoeven.

Oh Sally, wat nu?

1984

Een al wat ouder echtpaar wordt uit hun flat gezet en bij de buren, de familie Spencer, gedropt. Dit, omdat een overdreven dienstkloppende inspecteur van politie een misdaad vermoedt, gepleegd in de flat van het bejaarde echtpaar. De politie is en blijft Uw beste vriend, ook al gaat die vriendschap in dit geval niet altijd over rozen.

Door Bram van de Lyke; regie Geert Grosfeld

De Hebberd

1984

Toneelstuk voor de jeugd tot 12 jaar.

Het dorp bestaat morgen 900 jaar en er zal feest gevierd worden. De bewoners hebben ervoor gespaard en de notaris, die penningmeester van de feestcommissie is, heeft het geld in bewaring gekregen. Maar de notaris is gierig, een echte hebberd, en hij wil het geld nu niet afstaan. De overige leden van de feestcommissie, schilder Spetter en zijn hulpje Spatje, bedenken allerlei listen om het geld weer terug te kunnen krijgen. Want dan pas kan het grote feest beginnen.

Van Wim Burkunk; regie Evert van Kreij.

Dag mevr. Puffin

1983

Wie gelooft er nog in dromen? Wat is de waarde van een droom? Het antwoord geeft het blijspel “Dag mevr. Puffin”.

Twee fabrikanten hebben besloten tot een fusie. Deze zal worden bekrachtigd door een voorgenomen huwelijk tussen een zoon en dochter uit beider families. Alles lijkt vlekkeloos te verlopen. Totdat…. mevrouw Amalia Puffin – een goedhartige dame – roet in het eten komt strooien. In alle eenvoud en met grote openhartigheid vertelt zij dat de toekomst er enigszins anders uit zal zien.

Als een legpuzzel plaatst zij de gebeurtenissen op een rijtje, ondanks fel verzet van de direct betrokkenen.

Van Arthur Lovegrove; regie Geert Grosfeld.

Dokus het maanpaard

1983

Een geleerde professor is met een heel bijzondere uitvinding bezig. Hij wil geluiden opvangen van de maan of van andere planeten. Maar de huishoudster Balmoralda, het dienstmeisje Pinkie en de kok Winnitou moeten de hele dag de professor meehelpen en kunnen daardoor hun eigen werk niet meer doen. Als ze bij de professor daarover klagen worden ze ontslagen. Maar juist op tijd komt Wannie, het nichtje van de professor met een schitterend idee.

Van Arthur van de Besselaar; regie Evert van Kreij

Schat, ik ben er hoor

1982

Mevrouw houdt niet van “moedertje spelen” en is bovendien nogal slordig van aard. Ze was zeer goed als secretaresse en wil de draad weer opnemen. En omdat manlief als huidig hoofd van de verlieslatende firma niet geschikt lijkt als leidinggevend figuur, zullen ze ruilen : Robert Johns zal het huishouden beredderen, terwijl zijn partner bij de zeepfirma de touwtjes in handen neemt. Vanzelfsprekend ontstaan steeds weer lachwekkende situaties. Ook dochter Karen, die eens het ouderlijk huis verliet en uitweek naar het verre Canada, staat onverwacht voor de deur met onder meer als “handbagage” twee draagwiegen voor…ja, natuurlijk: een tweeling, maar zonder de vader.

Van Jack Popplewèll; regie Geert Grosfeld.

Pico Bello

1982

In het paleis van Koning Frederik is iedereen bezig alles klaar te maken voor het verjaardagsfeest van prinses Anna Bella, die 21 jaar wordt. Maar de kokkin Rebecca is radeloos. Ze wil 20 taarten bakken maar de oven wil niet branden omdat de schoorsteen niet trekt. De hofdame gaat op zoek naar de beste schoorsteenveger van het land. Ze komt terecht bij Pico Bello, een arme schoorsteenveger die veel schulden heeft. Als Pico tenslotte alle schoorstenen van het paleis heeft geveegd is iedereen tevreden.

Maar dan gebeurt er iets waardoor Pico Bello in grote moeilijkheden komt. De hofmaarschalk neemt wraak op Pico omdat die hem beledigd heeft. Pico Bello wordt beschuldigd van diefstal en de koning eist dat Pico zelf zijn onschuld moet bewijzen, anders wordt hij opgesloten in het kippenhok. Prinses Anna Bella gelooft in de onschuld van Pico en helpt hem op een verrassende manier. Maar dan heeft ook Pico Bello voor iedereen en grote verrassing.

Door Jan Lemaire jr.; regie Evert van Kreij.

Zwart schaap…… witte lammetjes

1981

Als Ome Willem in Amerika overlijdt, laat hij een grote som geld na.
Om aanspraak te maken op het fortuin moet de familie heel wat vreemde opdrachten uitvoeren.

Door Max Andrea; regie Hans Gubbels.