Voorstellingen 1971 t/m 1980

Prettig Weekend

1979

Dat belooft me het weekendje wel te worden, als midden in een moeizame zakenbespreking van pa, de erg moderne zoon onverwacht komt binnenvallen met een stel hippe vogels. Het jolige stel blijft nog logeren ook en slaagt erin de boel danig in de war te schoppen en op stelten te zetten.

Van Wim Bischot; Regie Geert Grosfeld.

In ’t Witte Paard

1978

Salzkammergut, een ideaal en sinds jaar en dag bezongen vakantieoord in Tirol, is niet in staat om de Heer Giesecke een wat vrolijker kijk op de wereld en het leven te geven. Nors en mopperend slijt hij zijn dagen. Toneelbewerking van de bekende operette “Im weissen Rössl”.

Niets deugt en niets vindt hij mooi. Tot de liefde om hem heen ontluikt. Dan komt hij in actie. Eerst volkomen in de contramine, maar tenslotte om toe te geven; “Wat is de natuur toch mooi!”

Van R. Peters; regie Geert Grosfeld

De kat op ’t spek

1977

Sinds 4 jaar zijn David en Kate gelukkig getrouwd, tot er een correspondentievriend komt om ongewild onrust en paniek te zaaien. De arme David wordt het middelpunt van allerlei intriges en misverstanden maar weet zich, met de hulp van schoonmama, zonder kleerscheuren uit de situatie te redden. De “pen-vriend” gaat weer naar het land van herkomst en de vrede wordt weer getekend in huize Abbott.

Van John Dole; regie Geert Grosfeld.

Het lijk is zoek

1976

Ergens in Engeland ligt Greenacres, het landgoed van wijlen de heer Barraclough. Er spelen zich allerlei verwikkelingen af rondom diens erfenis. Chantage-bedreiging-leugen en bedrog beheersen de sfeer op het landgoed. Twee notarissen, oom en neef, spelen gedwongen “detective” om de vele mysteries tot een oplossing te brengen. Dit leidt tot komische situaties.

Er blijven voor de bezoekers vele vragen over. Waar is het dode lichaam van Barraclough? Welk spelletje wordt gespeeld door de tweelingzus Faith en Hope? Speelt de chauffeur Johnson een dubbel spel?

Van R. Dyer; Regie Geert Grosfeld.

Met hartelijke gelukswensen

1975

Anton Roos gaat daags voor z’n Zilveren Bruiloft flink aan de boemel.

Wat hij  op die avond echter allemaal uitspookt?!?!

Daar komt hij achter op de grote feestdag, als een paar gasten zich bij hem aandienen……

Van D van Maasland; regie Geert Grosfeld.

In ’t vrolijke weerhaantje

1974

Wij nemen u vanavond mee in een bosrijk plaatsje ergens in Nederland. “In ’t Vrolijke Weerhaantje”, zo heet ons vakantiepension, is officieel Nico de baas maar hij laat alles over aan zijn trouwe hulp Liesje. Alles gaat z’n gewone gangetje tot plots een oude liefde van Liesje zich aandient als sportleraar. Alle gasten slaan aan het trimmen hetgeen de nodige komische situaties met zich meebrengt. En als dan de liefde meespeelt en het spel overgaat in touwtrekken om de gunst van de knappe sportleraar, zijn alle perikelen  niet van de lucht. Alles loopt gelukkig goed af en iedereen (nou iedereen….) krijgt wat hem toekomt.

Van F Schaurer; Regie Geert Grosfeld.

De Consul van Cocorica

1973

Een neef en enige bloedverwant van Emile Bibichon wil trouwen met een meisje uit een zeer aristocratische familie. Vooraleer dit huwelijk kan doorgaan moet er aan zijn familie iets gedaan worden. De heer Bibichon, een alleenstaande oudere heer, wil alles doen om die jongen gelukkig te maken. Hij koopt zich dan ook een titel van Consul en ontvangt de toekomstige schoonfamilie van zijn neef in zijn smaakvolle tuinkamer.

Alles verloopt echter niet zoals hij het zich had voorgesteld daar allerhande misverstanden zich opstapelen

Van Franz Arnold; regie Geert Grosfeld.

De hit van twee mevrouwen

1972

Een rasechte Amsterdamse vrouw, met het hart op de tong woont samen met haar twee schoonzusters, die voor de goedkoopte samen een hulp genomen hebben, och Here! Samen wonen ze onder één kap, ieder in hun eigen huis wel, maar onder één kap. U kent dat wel: even overwippen, een gezamenlijke tuin, meer bij de ander zitten dan in je eigen huis. En dan twee schoonzusters, die mekaar niet kunnen luchten of zien van jaloezie! En toch maar lief en vriendelijk tegenover elkaar doen. Neem daar nog bij een “student in de medicijnen”, die de éne schoonzuster in de kost heeft om de huishuur wat te drukken en “het wufte meisje in de kunst”, dat de andere schoonzuster om dezelfde reden herbergt en dat geregeld met haar blote benen in de dakgoot zit om de student te verleiden. En als de beide mannen dan nog echte pantoffelhelden zijn en Wim Bischot de schrijver van dit geheel is, dan kunt u zich voorstellen dat er een mal verhaal in dit humoristische stuk zit.

Van W. Bischot; regie Geert Grosfeld.

De avond van de 7e juli

1972

Een kat in het nauw maakt rare sprongen… een man in het nauw ook! Neem nu bijvoorbeeld Martin van Wijngaarden… als die op een dag een alibi nodig heeft voor de avond van de zevende juli, beweert hij die avond eerzaam in het gezelschap van zijn vriend Harry, een jonge advocaat, te hebben doorgebracht. Die mysterieuze Harry blijkt echter met vakantie te zijn. En dan komt Martin tot zijn rare sprong. Om alle achterdocht bij zijn vrouw weg te nemen, bombardeert hij een tijdelijk geëngageerde huisknecht tot zijn “vriend Harry”. Helaas is deze huisknecht een hark van een vent, die de ene stommiteit op de andere stapelt. En laat dan de echte Harry opdagen, die noodgedwongen de rol van huisknecht krijgt toebedeeld. En de stommiteiten die hij uithaalt…

Van G van Dijk; regie Geert Grosfeld.

Een beeld van een man

1971

Een extravagante barones en een verstrooide baron wonen op een klein landgoed. Zij hebben naast een kok met keukenmeisjes ook nog een butler, een secretaresse en een tuinmeisje in dienst. De barones wil haar brigade uitbreiden met een echtpaar voor tuin- en keukenwerk. Hiertoe plaatst ze een advertentie. Echter er komt geen echtpaar solliciteren, wel komen, elk apart, Janus van Klaveren en Josefien van Staveren, op gesprek.
De barones is zeer kunstminnend en gepassioneerd van Napoleon. Vandaag wordt een levensgroot beeld van haar idool geleverd. Echter het plaatsen van dit beeld gaat niet zonder slag of stoot. Neem hierbij ook nog eens de jaloerse nicht en haar man en enkele ontluikende liefdes en het hek is helemaal van de dam.

Van J. Hemmink-Kamp; regie Geert Grosfeld.