Voorstellingen 2011 t/m 2020

Snorro

2020

Voorstelling wordt niet uitgevoerd vanwege Covid-19.

Klaas Vaak en het Slaapzandmysterie!

2019

Theaterwandeling voor kinderen rondom de boerderij van ‘Bint’.  Kinderen lopen in groepjes naar 6 verschillende locaties en eindigen voor het eindstuk weer bij de Slaapzandmachine van Klaas Vaak.

Regie Anita van Hout

 

Er valt iets te 4-en!

2018

Jubileumproductie vanwege het 100-jarig bestaan op het hoofdveld van RKVV Sint-Michielsgestel. Daar verscheen een gigantisch decor met 3 podia en een dorpsplein, de toren, de kiosk, de Dommel, niets was gek genoeg. Onder begeleiding van een live-orkest werden, naast een vermakelijk schouwspel, ook 12 fantastische liedjes ten gehore gebracht. Allen geschreven door Faas Sengers. Onder de bezielende leiding van regisseuse Anita van Hout hebben ruim 1300 bezoekers mogen genieten van een productie die zijn weerga niet kent. Dagelijks een kleine 100 vrijwilligers (voor en achter de schermen) aanwezig om alles mogelijk te maken.
Zoals de titel al liet vermoeden ‘Viel er iets te 4-en’, en dat hebben de bezoekers zelf mogen ervaren.

Van Faas Sengers; Regie Anita van Hout

 

Gelukzoekers

2017

Iets anders, een keer naar buiten, straattheater, muziek, 99 jaar bestaan, eigen productie. Dit zijn allemaal woorden die van toepassing zijn op deze productie van OK toneel. Een mengeling van allerlei theaterdisciplines met een lach en een traan, door een mix van OK leden aangevuld met mensen van buitenaf. Het wordt een wandeling langs een aantal mooie plekjes in deze wijk, waar je steeds verrast wordt door een act, muziek, straattheater, mime of gewoon iets grappigs.

Van Jos van Alebeek/Joris Naus; Regie Jan en Anita van Hout

 

Sint’s Muziekfeest

2017

Dit jaar pakt Sinterklaas het eens anders aan, hij organiseert een Muziekfeest!

Een muziekfeest met Sinterklaasliedjes gezongen door zijn eigen Pieten, denk aan ‘Alles-is-Anders Piet’, ‘Pietje Hoge Noot’ en vele anderen maar er worden ook Sinterklaasliedjes gespeeld op muziekinstrumenten door leerlingen van Medez. Er wordt gedanst door de meiden van Ravenschot en Medez! En een feest is natuurlijk geen feest zonder ranja en een lekker zakje chips.

Van OKtoneel; Regie Anita van Hout

Een rits te ver

2016

Een lachwekkende komedie geschreven door Jon van Eerd.
Op Camping ‘de Wielewaal’ wordt eigenaar Harry Vermeulen geconfronteerd met een grote controle door de gemeente. Boze verhalen worden er rondgestrooid waardoor Harry verdacht wordt van nalatigheid in het onderhouden van de veiligheid en hygiëne op de camping. Met behulp van dochter Lies en hun Chinese werkneemster Lang proberen ze wanhopig de camping tip top in orde te maken voordat de inspecteur arriveert. Na een aantal misverstanden vanwege de grote drukte op de camping komt eigenaar Harry erachter wie de inspecteur is….. Alleen dan is het kwaad al geschied. Doldwaze taferelen spelen zich af op de Camping ‘De Wielewaal’ om de inspecteur maar van dienst te zijn.

Van Jon van Eerd; Regie Anita va Hout

Sinterklaas en het verdwenen Paard

2016

De welbekende boeven Edje en Adje hebben toch weer hun weg weten te vinden naar Sint-Michielsgestel. Na flink piekeren en ideeën spuien hebben ze het lumineuze idee opgepakt om het paard van Sinterklaas -Amerigo- te gaan verkopen. Alleen dan moeten zij wel eerst Amerigo weg kunnen krijgen uit de stallen van Sinterklaas. Hoe zal dit aflopen?

Van OKtoneel; Regie Anita van Hout

Het laat de pastoor koud

2015

Een kolderiek gebed zonder eind……, waarbij u als publiek, als figurant, meespeelt! Wanneer de parochie van pastoor de Bonte in financiële moeilijkheden verkeert worden de bisschop en de Afrikaanse zustergemeente  ‘Bouli-Bouli’ gevraagd om geldelijke steun. De norse secretaresse  van de bisschop wordt op onderzoek uitgestuurd in de parochie. Als dreigt dat pastoor de Bonte van zijn biechtstoel valt vanwege allerlei doldwaze redenen, wordt het tijd om actie te ondernemen. Een niet goed functionerende pastoor zou tenslotte de doodsteek van de parochie kunnen betekenen. Wat moet er gebeuren om de parochie te redden….??? Het verhaal biedt een parodie op de gang van zaken in de huidige kerk, Met een knipoog, kritisch zonder zelf een oordeel te vellen.

Van Ton Davids; Regie Anita van Hout

Sinterklaas alles is anders

2015

Een Sinterklaasstuk geschreven door twee leden van OKtoneel waar weer een rol is weggelegd voor de boeven Edje en Adje. 

Van Jos van Alebeek, Joris Naus; regie: Anita van Hout

Sinterklaas blijf maar weg

2014

Wat is er toch aan de hand in Sint-Michielsgestel? Fopkadopapierverspilling, pepernootverstopping, kapotte dakpannen, gerantsoeneerde winterwortelen. En wat is er aan de hand in het gemeentehuis? Kortom genoeg ingrediënten voor een interactieve, humoristische, muzikale en vrolijke voorstelling. 

Van diverse leden OKtoneel; Regie: Anita van Hout

Restaurant L’Ètoile 95 jarig bestaan

2013

Een driegangendiner annex toneelspel.

Muziek, dans, toneel en culinaire hoogstandjes in een toneelstuk geschreven door gestelaar Faas Sengers. Voor het eerst laat Oktoneel het publiek kennis maken met (smakelijk) totaaltheater

Van Faas Sengers, Regie: Anita van Hout / Inge Meinema

Pico Bello de schoorsteenveger

2012

In het paleis van Koning Frederik is iedereen bezig alles klaar te maken voor het verjaardagsfeest van prinses Anna Bella, die 21 jaar wordt. Maar de kokkin Rebecca is radeloos. Ze wil 20 taarten bakken maar de oven wil niet branden omdat de schoorsteen niet trekt. De hofdame gaat op zoek naar de beste schoorsteenveger van het land. Ze komt terecht bij Pico Bello, een arme schoorsteenveger die veel schulden heeft. Als Pico tenslotte alle schoorstenen van het paleis heeft geveegd is iedereen tevreden. Maar dan gebeurt er iets waardoor Pico Bello in grote moeilijkheden komt. De hofmaarschalk neemt wraak op Pico omdat die hem beledigd heeft. Pico Bello wordt beschuldigd van diefstal en de koning eist dat Pico zelf zijn onschuld moet bewijzen, anders wordt hij opgesloten in het kippenhok. Prinses Anna Bella gelooft in de onschuld van Pico en helpt hem op een verrassende manier. Maar dan heeft ook Pico Bello voor iedereen en grote verrassing.

Van Jan Lemaire jr; Regie Anita van Hout; Muziek Faas Sengers

Liefde half om half

2011

Bob Philips heeft een one-night stand met de vrouw van zijn baas, Fiona Vos. De volgende morgen zijn de partners van beide echtelieden benieuwd waar ze de avond daarvoor hebben doorgebracht. Als alibi nemen Bob en Fiona de huwelijksproblemen van de saaiste man van kantoor. Terwijl zij zich hiermee veilig wanen. gaan hun partners er echter alles aan doen om deze huwelijksproblemen op te lossen, wat leidt tot hilarische situaties en onverwachte problemen. Dit, tezamen met de verrassende opstelling van toneel, waarin er twee huiskamers door elkaar lopen is ‘Liefde half om half’ een komedie van topniveau!

Van Alan Ackbourn; Regie Lieke Faber

Heksen kun je niet vertrouwen en kabouters?…

2011

Op een open plek in het donkere bomenbos staat de hut van heks Koperwiek. Koperwiek is een gemene onbetrouwbare heks, die daar woont met Takkeling en Tjelepoek; ook zeer gemene heksen. In het bos wonen ook de kabouters Gluup, Sprock en Hamel; die hebben last van de gemene heksen. Ze zijn bang om betoverd te worden. De kabouterkoning is al betoverd door de heksen. Hij wordt daardoor steeds groter en kan dan geen kabouterkoning meer zijn. Ook vrouw Hanze woont er, samen met haar slimme dochter Bonnie. Bonnie bedenkt een heel slim plannetje om de betoverde koning weer te laten krimpen. En zorgt dat de heksen uit het bos verdwijnen. Tenslotte woont er Wiepjes, die arme zwerver, die niemand kwaad doet. Ook hij wordt betoverd, in een hond nog wel…. een spannend spel, vol toverkunsten en andere listen.

Van Bas Bruinsel; regie Inge Meinema.