Voorstellingen 1991 t/m 2000

De gidsen

2000

Gaat over het jaarlijkse zomerkamp van de gidsen. Aanvankelijk verloopt alles normaal maar gaandeweg verliest de leiding de greep op de groep van zestien weerbarstige padvindsters. Wanneer Moeder-Overste, van het naburige klooster, komt vertellen dat de appels, die de meisjes uit haar tuin hebben gestolen en gegegen hebben, giftig zijn, loopt de situatie helemaal uit hand.

Van Edward Montie; regie Bep Gloudemans.

Jojo geeft een taart weg

2000

Het circus-leven is een druk leven. Er staan altijd wel mensen om zo’n circustent, werkers en artiesten, en dat gaat best goed als ze allemaal samenwerken maar la er iets mis gaat dan is het ook goed mis. Ook in het circus van JOJO. De circusdirecteur geeft al zijn verdiende centjes uit aan zijn mooie vrouw. Dure kadootjes koopt hij in plaats van dat hij het verdiende geld besteed aan zijn circus, clowns en artiesten. Het is dus goed mis. Als de belastingman komt om belastinggeld op te halen is de maat vol en komt er een opstand tegen de circusdirecteur.

Van Bas Bruinsel; regie: Ria Verhoeven.

Smoddelsmots

1999

Het stuk levert een uitzonderlijke variant op van een generatieconflict tussen kinderen en recalcitrante ouders. Met wat toverspul achter de hand, een heks in kwaden doen en een beetje moraal is het een aansprekend toneelstuk.

Van Jos en Hans van Alebeek; regie Jos van Alebeek

Allemachtig Al Tachtig!!

1998

Jubileumstuk t.g.v. 80-jarig bestaan. Over een opa die zijn 80e verjaardag viert. Een mengsel van toneel, revue en sketches

Van Hans van Lakwijk; regie Ria Verhoeven.

Zusters in Zaken

1997

Dat diverse kloosters in den lande te maken hebben met leegloop en daardoor moeite hebben de gebouwen rendabel te houden, is een bekend feit. Dat speelt ook in het toneelstuk “Zusters in Zaken”

Van Ton Davids; regie An Wagenaars.

Het Laatste Loverbos

1997

Het laatste loverbos is gesloten voor alle mensen behalve voor de boswachter. De bosbewoners, o.l.v. opa Krummel,  zijn bang dat ze anders het slachtoffer worden van uitroeiing. De mensen hebben al teveel vernield. In samenwerking met het combo van de Harmonie.

Van Jan Staal; Regie Bep Gloudemans / Corry de Ridder.

Gevaarlijk Dubbelspel

1996

Gaat over een exclusieve kraamkliniek die gerund wordt door Dr. Herbert Klinknagel. De kliniek is nodig aan restauratie toe. Als hij zelf een congres bezoekt beginnen de problemen pas goed. Tweelingbroer Hendrik speelt daarbij een hoofdrol. Lotje, de insluipster, dwingt Hendrik om de rol van Herbert te spelen en dat gaat zorgen voor vreemde ontwikkelingen.

Van J. Snoeren; regie: Ria Verhoeven.

De IJsprinses

1996

De gemen tovenares Muriël heeft, omdat ze heel jaloers is op prinses Anastasia, alles in Fantasialand veranderd in ijs. Het mensenkind Daantje dat per ongeluk in Fantasialand terecht komt weet na een spannend avontuur alles weer mooi, lief én warm te krijgen.

Van Carla Berendse-Schel; regie Anbertien Donders.

Jan Zonder Vrees

1995

Jan zonder Vrees en de bruiloft van Marianneke. Het is geen klucht maar wel om te lachen; geen drama maar wel om te huilen. Het is onzinnig, gek, vrolijk, droevig, vol muziek, met veel gebeurtenissen en weinig verhaal en met een boodschap.

Van Eddy Thomas; regie An Wagenaars.

Jan Klaasen en de Hompiestrompies

1995

Stuk over Jan Klaassen en Katrijn. Jan wordt midden inde nacht wakker en vindt naast zijn bed een Hompie Strompie afkomstig uit Dromenland……..

Van Marcel Berendsen; regie Bep Gloudemans.

Zo Zijn Onze Manieren

1994

Een kluchtig blijspel over de familie Stortkook met allerlei dolkomische situaties rond een erfeniskwestie. Niets is hen te dol en elk familielid aast op het geld.

Van Ton Ermens; regie Ria Verhoeven.

De Wadja van Wezië

1994

Musical voor kinderen van de basisschool. De wadja is een juweel dat sinds enige tijd verdwenen is. Maar wie heeft nu de wadja?

Van Gerard van Midden; regie Bep Gloudemans.

De Poppetjes Dansen

1993

Jubileumstuk t.g.v. 75-jarig bestaan. Volksstuk uitgevoerd in de manege de Aula. Het speelt zich af in een dorpje in het departement van de Dommel in het jaar 1800 waar het leven van alledag van alles standen zich letterlijk aan uw voeten afspeelt. Het leven van de gegoede burgerij, het gewone volk en hun kinderen. Boeren, ambachtslieden, kooplui, muzikanten en lieden van minder allooi. En niet te vergeten de plaatselijke gezagsdragers die de gemoederen in ‘goede’ banen trachten te leiden, zeker als het Franse leger ten tonele verschijnt.

Van Hans van Lakwijk; regie Ria Verhoeven.

Hotel Mesjogge

1993

Musical voor kinderen van de basisschool en vertelt het verhaal over een hotel waar gasten verbleven met een eigenaardige aandoening. Zij hadden namelijk grote voeten, handen, oren en neuzen die maar niet ophielden met groeien. Een dokter had een middeltje hiertegen maar een journalist besloot hiermee geld te verdienen en bedroog iedereen.

Van Gerard van Midden; regie Bep Gloudemans.

Help, Hypnose

1992

In “Help, hypnose!” heeft een schatrijk geworden zakenman in ruste het te druk met al zijn kwalen en kwaaltjes om van zijn rijkdom te kunnen genieten. Zijn tweede echtgenote smeedt samen met haar mans zaakwaarnemer snode plannen om hem door middel van hypnose ontijdig het tijdelijke met het eeuwige te laten verwisselen.

Van Lucy Kooman; regie: Ria Verhoeven.

De Huisjesmelker

1992

De huurders van de oude en bouwvallige huizen van de gierigaard Jeroen Knijp, vertikken het om nog langer huur te betalen. Natuurlijk laat Jeroen Knijp het daar niet bij zitten en vermomd dringt hij de huizen binnen, op zoek naar geld. Daarbij vindt hij een oud boek in het latijn: een toverboek waarmee hij geld kan toveren. Hij wordt daarbij betrapt door opa Govert, de eigenaar van het boek, en door diens kleindochter Nina, die dan samen met Marco, de aardige neef van Jeroen Knijp alles weer weten recht te zetten.

Van Wim Burkunk; regie Bep Gloudemans.

Gessel, ge moet er gewist zen

1991

Spektakelstuk. Het succes van de laatste jubileumrevue heeft bij velen de vraag opgeroepen naar een vervolg, een op onze eigen gemeenschap afgestemde avond vol dans, muziek en vooral veel humor. De evenementencommissie ‘Gestel Vooruit’ naam hierin  het voortoeuw maar ook de Harmonie, Gestels Gemengd Koor, Francis’ Jazz Ballet, de Javaanse dansgroep  en vele anderen waren onmiddellijk bereid om hun medewerking te verlenen. En zoo groeide iets geweldigs. 

Van Hans van Lakwijk; regie: Ria Verhoeven.

Brammetje en de Toverspiegel

1991

Brammetje gaat zijn oom vaak helpen in de antiekwinkel. Maar als er twee oude bekenden in de winkel komen gebeurt er iets vervelends……..

Van W. Hulzebosch; regie: Ria Verhoeven.