Voorstellingen 2001 t/m 2010

Blauw Bloed Sigaren en Zeebenen

2010

Een klein reisgezelschap maakt een cruise naar Engeland. De reisorganisatie die dergelijke gezelschappen altijd met zorg samenstelt, lijkt dit keer ernstig in gebreke te zijn gebleven, want de passagiers bestaan uit de meest uiteenlopende types. Blauw bloed en het gewone volk moeten het een aantal dagen met elkaar zien uit te houden en indien het gewone volk zich nu wist te gedragen zou dit zeker geen probleem zijn geweest. Echter…….

Van Carl Slotboom; Regie Anita van Hout

 

Bokkendonks Tejater

2010

Een feesttent op de markt, diverse sketches t.g.v. Bokkendonk 55 jaar. Op kleurrijke wijze wordt  u meegevoerd door de geschiedenis van Bokkendonk. Legendarische dorpsfiguren als Piet Willekens en Jos van de Oetelaar komen tot leven. Het Bokkendonks Tejater vindt plaats in samenwerking em t Onderling Kunstgenot, het Gestels Gemengd Koor en een combo van Sint-Michaël.

Van Faas Sengers; Regie Anita van Hout.

Game Over

2009

De moderne toneelstuk wat inhaakt op de interesses van de hedendaagse jeugd die computeren en internetten, chatten, gamen, downloaden e.d. De echte wereld gaat op zoek naar de virtueel wereld en andersom.

Van Hans en Jos van Alebeek; Regie Anita van Hout.

O.K. Okee van eiges (Revue)

2008

Onder deze wat vreemde titel schuilt de revue, die het negentig-jarig bestaan van Onderling Kunstgenot luister bij moet zetten. En waar kun je zo’n respectabele leeftijd beter vieren dan in het bejaarden-… pardon, verzorgingstehuis.  Dus Dora en Tinus, voormalig coryfeeën van de Gestelse toneelvereniging, die in de volksmond gewoon OK wordt genoemd, laten zich nog eenmaal inspireren. Hun aanzet voor een nieuwe bejaarden-, sorry ouderen-toneelclub, D.G.V., brengt veel beroering teweeg in het huis en zijn bewoners. Een echte OK-revue, vol met grappen en onverwachte situaties, maar waarin ook plaats is voor wat bezinning en weemoed.

Van Hans Lakwijk; Regie Anita van Hout

Ooit gedacht….Dat Sprookjes Echt Bestaan…

2007

Julius en zijn moeder gaan in een nieuw huis wonen. Een eeuwenoud huis met een geheid, Na een stap in het huis belandt Julius samen met Tragiek in een eindeloos sprookje over een verloren schoentje….

Van OKtoneel; Regie Marieke Schellekens en Ad van Uden.

Boerenbont en rode lampjes

2007

Wat je allemaal beleven kan wanneer je als naïeve boerenjongen het platteland en je verloofde ontvlucht en onwetend een kamer huurt in de grote stad bij twee publieke vrouwen.

Van Carl Slotboom; Regie Anita van Hout.

De Wereld van Iets…

2006

De Wereld van Iets gaat over een meisje Sofie dat ziek is en in bed moet blijven van de dokter. Omdat ze altijd in haar kamer is komt de meester bij haar thuis. Doordat ze nooit buiten komt is ze erg nieuwsgierig wat er in de wereld te koop is. Ze stelt daarom elke dag duizend vragen aan iedereen die in haar kamer komt. Ze ontmoet de familie van haar lievelingskonijn Lange Wapper, die erg arm is maar toch aan eten weet te komen. En ze maakt mee dat haar knuffel Beertje door haar rijkdom en weelde bijna vergeet wat vriendschap is. Op een jaarmarkt maakt Sofie kennis met de directeur die haar uitlegt dat het leven zowel plezier als verdriet kent en bij de Wrede Koningin bedenkt Sofie een plan hoe je om kan gaan met onaardige mensen.

Van OKtoneel; Regie Marieke Schellekens en Ruud Schoones.

Linke Soep

2006

In het nog te openen sociaal restaurant in een upperclass wijk ontstaan allerlei problemen.

Van Jack Nouwen; Regie Ria Verhoeven.

Een beetje van onszelf & een beetje van Pappie

2006

Een groep jongeren en een regisseur maken een eigen toneelstuk. Uitgangspunt is een groep studenten die in een mooi karakteristiek pandje wonen. Helaas hebben zij te horen gekregen dat de huur wordt opgezegd. Alle tien spelers hebben zelf hun ’typetje’ gekozen

Van OKtoneel; Regie Tonnie Schuurmans.

Familie Bruinsma in de bocht

2005

Lang leve de koningin!

De familie Bruinsma staat op de vrijmarkt en daar gaan allerlei dingen mis.

Van Carl Slotboom; Regie Ria Verhoeven.

Redt de Draak

2005

Draakje Fuumpie is heel bedroefd. Zijn moeder is gestorven. Van droefenis kan hij niet meer slapen en wordt daardoor vanzelf hij chagrijnig. Uit chagrijn gaat hij dan vuur spuwen en dat levert natuurlijk problemen op. Zo erg zelfs dat de koningin hem dood wil. Maar Arno, de dolende ridder zonder harnas, belooft hem te helpen. Echter… wat ‘eventjes’ word bedacht en beloofd blijkt nog een heel karwei te zijn.

Van Marcel Beers en Eleonore van Noordenne; Regie Anita van Hout

Een onbeschreven blad

2004

Een dame wordt na een ernstig auto ongeluk opgenomen in het ziekenhuis. Volledig in het verband en zonder zich maar iets te kunnen herinneren is zij overgelaten aan de zorg van de verstrooide dokter Ernst de Ruyter en de doortastende en zelfs wat militante zuster Wuppie. De situatie krijgt een onverwachte en grimmige wending als blijkt dat haar verleden niet helemaal zuiver blijkt te zijn en diverse personages niet veel goeds van plan zijn. Een geluk bij een ongeluk is een medepatiente, die in het dagelijks leven commissaris van politie is.

Van Ton Davids; Regie Ria Verhoeven.

Verboden voor kinderen

2004

Bob Philips heeft een one-night stand met de vrouw van zijn baas, Fiona Vos. De volgende morgen zijn de partners van beide echtelieden benieuwd waar ze de avond daarvoor hebben doorgebracht. Als alibi nemen Bob en Fiona de huwelijksproblemen van de saaiste man van kantoor. Terwijl zij zich hiermee veilig wanen. gaan hun partners er echter alles aan doen om deze huwelijksproblemen op te lossen, wat leidt tot hilarische situaties en onverwachte problemen. Dit, tezamen met de verrassende opstelling van toneel, waarin er twee huiskamers door elkaar lopen is ‘Liefde half om half’ een komedie van topniveau!

Van Alan Ackbourn; Regie Lieke Faber

Berentand

2003

Jubileumstuk t.g.v. 85 jarig bestaan. Het speelt zich af in de late Middeleeuwen waar kasteelheren het vaak voor het zeggen hadden en waar de gewone bevolking, in geloof en bijgeloof, met hard werken de kost verdiende. Daartussen vaak een (hof)nar die de werkelijkheid met een knipoog bekeek.

Van Hans Lakwijk; Regie An Wagenaar en Anita Heessels.

De Deur

2003

Twee meiden verhuizen met hun ouders naar een nieuw huis. In de kelder daarvan ontdekken ze een oude deur die een eigen leven leidt.Hij gaat open als je een bepaalde code ‘klopt’ maar dat weten alleen de twee meisjes. Er wordt ingebroken en mensen verdwijnen.

Van Hans en Jos van Alebeek; Regie Anita Heessels.

Als er een ster valt

2002

Een aapachtig volkje (de Oorlanders) dat een fijn en rustig leven leidt totdat er op een dag een ster valt. Het blijkt om een ruimteschip te gaan waaruit een mens verschijnt met ls pdracht om de Oorlanders te bedriegen.

Van Wim Burkunk en Tais Teng; Regie Ria Verhoeven.

De vliegende non

2002

Een (k)luchtig blijspel waarin verschillende typetjes een grote rol hebben.

Van Jo Snoeren; Regie Anita Heessels.

Ronda, het piratenmeisje

2001

Rhonda is een meisje waarvan de moeder in de wolken woont. Haar vader is zeeman maar niemand weet waar hij is. Rhonda woont bij haar tante en haar oom die piraat is. Rhonda wil ook graag piraat worden maar dat mag niet ban haar oom. Rhonda besluit stiekem mee op reis te gaan en maakt daar vele avonturen mee.

Van Rob van Vliet; Regie Corry de Ridder

De Goot

2001

Het stuk speelt zich af in een pension voor dak- en thuislozen. Iedere bewoner van het pension heeft zijn eigen  achtergrond. Toos is een vrouw van middelbare leeftijd die medelijden heeft met mensen die op en van de straat moeten leven. Zij leidt pension ‘de Goot’ op haar eigen manier. Mensen die geen onderdak hebben kunnen bij haar terecht. Voor een klein bedrag krijgen ze een slaapplaats en eten. Net zoals ook in de gewone maatschappij gebeurt het ook bij pension ‘de Goot’ dat gasten niet geaccepteerd worden door de buurtbewoners. Deze doen er dan ook alles aan om de deuren van het pension gesloten te krijgen. Totdat de gasten een lumineus idee krijgen….

Van Ton Davids; Regie Anita van Hout/ An Wagenaars